Perşembe , Eylül 17 2026
Son Dakika Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Doğu Türkistan çıkışı

İslam İş Birliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi 37. Bakanlar Toplantısı’na video mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Doğu Türkistan ile ilgili mesaj verdi.

İslam İş Birliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi 37. Bakanlar Toplantısı’na video mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki Uygur Türkleri ve diğer Müslüman azınlıkların durumunu büyük bir hassasiyetle takip ediyoruz.” dedi. 

Erdoğan, “Geleceğimizi tehdit eden yoksulluk, iklim sorunu, terör karşısında kalıcı çözümler oluşturmalıyız” ifadelerini kullandı.

“Uluslararası toplum Suriye’de yaşanan mezalimi durduramadı.” diyen Erdoğan, “Suriye’nin toprak bütünlüğü ve terör örgütleri ile mücadelemiz sürecek. Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki Uygur Türkleri ve diğer Müslüman azınlıkların durumunu büyük bir hassasiyetle takip ediyoruz.” diye konuştu.

Erdoğan, mesajında, ” İsrail’in Doğu Küdüs ve Batı Şeria’daki yasa dışı yerleşim, yıkım, zorla yerinden etme, müsadere, tahliye politikalarına dur demeliyiz. Filistin davamızı sonuna kadar savunmakta kararlıyız. İİT üyesi ülkeler olarak Filistin davasını zaafa uğratacak her türlü hareketten kaçınmalıyız. ” ifadelerini de kullandı.

Ayrıca Kontrol Et

ALMANYA’DAN ÇİN’E GÖNDERİLEN UYGUR GENCİN KABUSU SONA ERDİ: TÜRKİYE’YE SAĞ SALİM DÖNDÜ

Arafat Adil İstanbul’a ulaştı; annesi Güzelnur Adil, Türkiye’nin Pekin Büyükelçiliği’ne teşekkür etti 23 Temmuz 2026 …