Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine yapılan zulüm ve insan haklarını görmezden gelen skandal uygulamalara imza atan Çin’in, İnsan Hakları Geliştirme Vakfı Başkanı Huang Mengfu TBMM’de ağırlandı.
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Çin İnsan Hakları Geliştirme Vakfı Başkanı Huang Mengfu ile beraberindeki heyetle TBMM’de bir araya geldi.
Komisyon Başkanı Çavuşoğlu, Meclis’teki görüşmede, iki ülke arasında siyasi, ekonomik ve kültürel alan ile güvenlik konularında iş birliğinin artırılmasına ilişkin en üst düzeyde siyasi iradenin mevcut olduğunu söyledi.
Devlet başkanları başta olmak üzere temas ve istişarelerin her seviyede yoğun biçimde sürdürülmesi sayesinde ilişkilerin ivme kazandığını vurgulayan Hakan Çavuşoğlu, “Müşterek çıkarlarımız temelinde iş birliğinin ilerletilmesi için büyük bir potansiyel mevcuttur. Bu anlayışla ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi önem taşımaktadır.” dedi.
Türkiye’nin dış ticaretinde en önemli ortaklarından birisinin Çin olduğunu anımsatan Çavuşoğlu, enerji, hava ve deniz limanları, yüksek hızlı tren ve demir yolları, tüneller, iletişim ve ileri teknoloji konularında Türkiye’nin Çinli şirketler için önemli yatırım imkanları sunduğunu dile getirdi. Kaynak : HaberNida

Doğu Türkistan Bülteni Haber Ajansı Doğu Türkistan Haberleri, Türkistan İslam Partisi, Doğu Türkistan STK'lar Birliği, Dünya Uygur Kurultayı, Doğu Türkistan Alimleri Ulemaları Birliği,Doğu Türkistan Maarif Derneği, Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti, East Turkestan News, Turkestan Islamic Party, East Turkestan NGOs Union, World Uyghur Congress, East Turkestan Scholars Ulema Union,East Turkestan Education Association, East Turkestan Government in Exile